Når Befrielsen kommer


 

Biografklub Danmark. Foråret 1945. Danmark har været besat i fem år. Forstanderfamilien på Ryslinge Højskole får vendt deres verden på hovedet, da de bliver beordret til at huse over 500 civile tyske flygtninge af den tyske værnemagt.

Forstanderen Jakob (Pilou Asbæk) og hans hustru Lis (Katrine Greis-Rosenthal) sættes i et umuligt dilemma, da der hverken er mad nok eller lægehjælp til de mange syge flygtninge. - Men hvis familien hjælper flygtningene, vil de blive stemplet som forrædere og dermed risikere at miste alt! Hvis Jacob og Lis ikke hjælper tyskerne, vil mange af dem sandsynligvis dø.

Samtidig opdager de, at deres 12-årige søn Søren (Lasse Peter Larsen), er begyndt at hjælpe modstandsbevægelsen, og familien presses til det yderste. Jacob og Lis skal nu træffe et valg, der vil ændre deres liv for altid.

Filmen er inspireret af virkelige begivenheder i 1945, og den er optaget on location på og i områderne omkring Ryslinge Højskole på Fyn. Her blev der også i virkelighedens verden oprettet interneringslejr for tyske flygtninge i 1945.

NÅR BEFRIELSEN KOMMER er et gribende og nervepirrende drama om næstekærlighed og almindelige mennesker under ekstremt pres. En dramatisk og gribende skildring af mod, medmenneskelighed og integritet - og en fortælling om det grufulde dilemma, mange danskere blev sat i, netop som de troede krigen var slut, og et nyt liv skulle til at begynde.

 

  • Spilletid:
    Genre:
    Censur:
  • 115 min.
    Drama
    Tilladt for børn fra 15 år

 

 

 
Kalender
Der blev ikke fundet nogle forestillinger.