Digital teknik i Kom-Bi!

Biograf- & Kulturhuset Kom-Bi har fået nyt udstyr i sommeren 2021.

Biografen har fået monteret to nye Christie CP4415 RGB-laser projektorer. Vi har valgt den nyeste generation 4 model fra Christie i 4K opløsning. Samtidig blev lærredet i begge sale udskiftet. Nu står billedet helt skarpt, lysstærkt, med en høj kontrast og med en billedopløsning på 4K i begge sale.

RGB-laser er den nyeste teknologi. Der er i projektoren en laser for hver af de tre grundfarver (rød-grøn-blå). Christie var den første med denne teknologi, som koster lidt mere end en projektor med xenonkolbe. Til gengæld slipper man for at skifte xenonkolbe, og man får en super billedkvalitet med masser af lys og et større farvespektrum.

 

Kom-Bi fik samtidig installeret et TMS-system (Theater Management System). Med denne software kan man styre serverne i de enkelte sale, lave shows/playlister, indlæse og gemme indhold og i det hele taget kontrollere og afvikle forestillinger i flere sale. Man kan også tilslutte sig systemet fra forskellige lokationer og således styre afviklingen af filmen fra f.eks. billet/sliksalget.

 

Lyden styres af en Dolby CP750 processor, og vi afvikler i Dolby Surround 7.1.